A3 Bedrijfskleding & Veiligheid, voor zichtbaar resultaat!

Disclaimer

A3 Bedrijfskleding & Veiligheid betracht uiterste zorgvuldigheid bij het samenstellen van deze website, en doet er voortdurend alles aan om ervoor te zorgen dat de informatie op deze website correct en actueel is.

Ondanks alle inspanningen bestaat de kans dat de getoonde informatie niet (meer) correct en/of actueel is. A3 Bedrijfskleding & Veiligheid kan derhalve niet gehouden worden aan mogelijke incorrecte of incourante informatie welke op deze website wordt getoond, noch enige aansprakelijkheid hiervoor aanvaarden.

Deze disclaimer geldt eveneens voor alle in de webshop getoonde informatie, inclusief de getoonde productomschrijvingen, voorraadniveaus, maten en prijzen. Voor op afbeeldingen getoonde kleuren geldt dat deze kunnen afwijken van de werkelijke kleuren vanwege de wijze waarop deze afbeeldingen tot stand zijn gekomen en de kleurinstellingen van het beeldscherm van de webshop bezoeker.

Copyrights

Deze inhoud van deze website is intellectueel eigendom van A3 Bedrijfskleding & Veiligheid B.V. Voor het ontwerp en design heeft A3 Bedrijfskleding & Veiligheid het exclusief gebruiksrecht. Dit gebruiksrecht beperkt zich tot gebruik op de internet domeinnamen www.a3bedrijfskleding.nl en www.a3-bedrijfskleding.nl. Het ontwerp en design is intellectueel eigendom van Cariama IT vof.

De volledige inhoud en het design inclusief alle hiervoor gebruikte afbeeldingen, programmacode en overige elementen zijn wettelijk beschermd door auteursrechten en copyrights.

Niets van deze website mag zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van betreffende rechthebbende gekopieerd, gewijzigd, vermenigvuldigd of anderszins gebruikt worden.

A3 Bedrijfskleding & Veiligheid doet er alles aan geen copyrights te schenden. Mocht u desondanks op deze website iets aantreffen waar u de rechthebbende bent, of meent te zijn, dan verzoeken wij u contact op te nemen zodat eventuele fouten van onze kant kunnen worden gecorrigeerd.

 

Ademhalingsbescherming

In een werkomgeving waar schadelijke stoffen, dampen of gassen kunnen voorkomen is bescherming van de ademhalingswegen een absolute noodzaak voor de gezondheid van het personeel. Daarom hebben we in ons pakket ook ademhalingsbescherming meegenomen. Naast stofmaskers heeft A3 Bedrijfskleding & Veiligheid tevens volgelaatsmaskers en halfgelaatsmaskers in het pakket.

Veiligheidshelmen

Onmisbaar in ons assortiment zijn de veiligheidshelmen voor hoofdbescherming. De gevaren op de werkplek kunnen tot ernstige verwondingen leiden. Enkele gevaren zijn:

 • Gevaren van verwonding door vallende-, omvallende of wegschietende voorwerpen of vallende stoffen dan wel stoten van het hoofd.
 • Gevaar te worden gegrepen door bewegende delen van een werktuig, machine, apparaat of installatie.

Gehoorbescherming

Op veel verschillende werkplekken hebben mensen te maken met een lawaaierige omgeving. In de industriesector geldt zelfs dat één op de twee werknemers er mee te maken heeft. Op zich is dit al vaak een oorzaak van hoofdpijn, vermoeidheid en stress. Als het gehoor lange tijd sterke trillingen moet verwerken moet het oor daar weer van herstellen. Krijgt ze daar geen gelegenheid voor dan treedt er gehoorverlies op. Dit verlies is blijvend en onherstelbaar wat ook weer zijn specifieke gevaren met zich meebrengt.

Soorten gehoorbeschermers

In ons assortiment hebben we gehoorbeschermers voor elk geluidsniveau. Inwendig gedragen gehoorbeschermers zoals oordopjes of otoplastieken en uitwendige gehoorbeschermers in de vorm van gehoorkappen.

Uitwendige gehoorbeschermers zijn verkrijgbaar met hoofdbeugel, nekbeugel, opvouwbare hoofdbeugel en met helmbevestiging.

Oogbescherming

Bescherming van de ogen is zeer belangrijk. In het assortiment zijn dan ook verschillende brillen opgenomen die stuk voor stuk een hoog draagcomfort hebben. De brillen zijn verschillend onderverdeeld:

Beschermbrillen

 • Voor lichte werkzaamheden of als bezoekersbril
 • Ruimzichtbrillen die worden ingezet bij bijvoorbeeld het werken met zuren en chemicaliën of in stoffige ruimtes.

Veiligheidsbrillen

Onder veiligheidsbril verstaan we een montuur of frame waarin, wel of niet verwisselbaar, een centrale ruit of twee glazen of lenzen zijn aangebracht. Deze brillen voldoen aan de EN-166 norm.

image 2017 02 06In ons assortiment hebben we een compacte selectie van schoeisel afgestemd op vele uiteenlopende werkzaamheden. Dit assortiment voldoet aan de NEN-EN normering. Voor orthopedische aanpassingen wordt er een specialist van de schoenenfabrikant bijgehaald.

Mensen zijn verschillend, vormen en maten voeten eveneens. Dit betekent dat niet alleen veel verschillende modellen worden aangeboden, maar ook een zéér ruime maatvoering zodat voor ieder een veilige en mooie schoen voorhanden is. Elk model veiligheidsschoen moet niet alleen een eigentijdse uitstraling en een optimale veiligheid bieden, maar vanzelfsprekend ook een optimale persoonlijke pasvorm.

Aandacht voor details

Draagcomfort en veiligheid, twee begrippen die samengaan. In alle veiligheidsschoenen, voor alle werksituaties. Of het nu gaat om schoenen met stalen neuzen voor normale of natte werkomstandigheden, leren laarzen, lasschoenen, heavy-duty schoenen of dames veiligheidsschoenen. De aandacht voor details maakt onze veiligheidsschoenen bijzonder: voor wat betreft veiligheid, comfort én uiterlijk.

Een goede handbescherming is uiterst belangrijk in iedere werkomgeving. Handen zijn immers nog steeds het belangrijkste “werkinstrument” en dienen als zodanig ook goed beschermd te worden tegen een breed spectrum van mogelijke risico’s. Bij de keuze van een geschikte handbescherming is een grondige analyse van de werkzaamheden zeer belangrijk om tot de juiste selectie van materiaal te komen.

Het uitgebreide handschoenenpakket van A3 Bedrijfskleding & Veiligheid komt u hierin ruimschoots tegemoet. Bij een juiste toepassing bieden elk van de verschillende types handbescherming u dan ook een optimale bescherming tegen een aantal specifieke gevaren in uw werkomgeving.

Met betrekking tot de veiligheidshandschoenen kunnen een drietal categorieën worden onderscheiden:

Categorie CE I: Minimale risico's

Handschoenen ontworpen en gefabriceerd om te beschermen tegen:

 • Kleinere mechanische behandelingen
 • Onderhoudsproducten die weinig schadelijk zijn]
 • Warmte < 50ºC
 • Niet extreme koude

Categorie CE II: Middelmatige risico's

 • Bescherming tegen middelmatige gevaren bijv. snijbestendige veiligheidshandschoenen
 • Bescherming tegen mechanische risico's

Categorie CE III: Hoge risico's

Handschoenen ontworpen en gefabriceerd om te beschermen tegen:

 • Koude tot –50ºC
 • Warmte tot 100ºC
 • Irriterende chemische producten
 • Radio-actieve producten

D FX 1 BLACK CRACK THE FLOOR 1461250643Speciaal voor de winter is een aangepast kledingpakket nodig. Hierbij dient er rekening gehouden te worden met het feit dat men in de winter vaak meer kleding draagt dan ideaal is voor de werkzaamheden.

Als er actieve lichamelijke arbeid wordt verricht met wat te veel kleding aan, wordt men al snel vochtig door transpiratie. Het transpiratievocht wordt door het lichaam verdampt waardoor men het koud krijgt. Als dit vaker gebeurt dan zijn rug-/ spierklachten al snel een reden van ziekteverzuim. Het afvoeren van vocht/damp is mogelijk door speciale thermo onderkleding.

Goede thermo onderkleding absorbeert het vocht niet, maar transporteert het van de huid naar de volgende kledinglaag. Door bovenkleding te dragen met voldoende dampdoorlatend vermogen is het mogelijk om een pakket samen te stellen dat het droog en warm blijven van de gebruiker bevordert.

Voor het zorgvuldig samenstellen van uw kledingpakket kunt u A3 Bedrijfskleding & Veiligheid om advies vragen. Doordat wij diverse merken voeren heeft u een ruime keus, zodat altijd de meest ideale combinatie gevonden kan worden.

Contact

0572 - 39 40 57
0572 - 39 40 58
info@a3bedrijfskleding.nl

Vestigingen

Handelsweg 11-C
8152 BN Lemelerveld
Praamstraat 26
8102 HM Raalte

Postadres

Postbus 30
8150 AA Lemelerveld